
WIGILIJNE SMAKI
COOK STORY
Święta to czas, kiedy stół łączy, a smaki przywołują wspomnienia.
Dlatego nasi szefowie kuchni z Cook Story by Samsung przygotowali wyjątkowe dania wigilijne oparte na autorskich recepturach, które łączą tradycję z subtelnym, nowoczesnym akcentem. Każde danie powstało
z myślą o najwyższej jakości, naturalnych składnikach i harmonii smaków, tworząc prawdziwie świąteczną atmosferę.
Oferta skierowana jest do osób, które chcą celebrować święta bez pośpiechu, ciesząc się wyjątkowym jedzeniem
bez konieczności wielogodzinnych przygotowań.
To idealne rozwiązanie dla tych, którzy cenią smak domowych potraw
w mistrzowskim wydaniu.
Menu
CATERING
ŚWIĄTECZNY
ZUPY
BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE Z PIECZONYM JABŁKIEM I USZKAMI (5 SZT.) 15 zł /250 ml
Głęboki, rubinowy barszcz o naturalnie kwaskowym aromacie zakwasu, podbity słodyczą
pieczonego jabłka. Idealnie komponuje się z delikatnymi, ręcznie lepionymi uszkami
– klasyka wigilijnego stołu w eleganckim wydaniu.
KREM GRZYBOWY Z BIAŁYM WINEM I CHIPSEM Z PIETRUSZKI 17 zł /250 ml
Aksamitny krem pełen leśnego aromatu, z subtelną nutą białego wina
i chrupiącym chipsem z pietruszki. Pachnie świętami i rozgrzewa już od pierwszej łyżki.
ZUPA RYBNA Z SANDACZEM I NUTĄ ROZMARYNU
Aromatyczny wywar rybny z sandaczem, warzywami i nutą rozmarynu, doprawiony koperkiem i świeżo mielonym pieprzem. Doskonały początek świątecznego obiadu. 30 zł / 250 ml
PIEROGI
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (OK. 10–12 SZT / 500 g) 36 zł
Ręcznie lepione, cienkie ciasto skrywające aromatyczne, długo duszone grzyby i kapustę
— klasyczny smak świąt, który niezmiennie budzi wspomnienia Wigilii u babci.
PIEROGI Z MIĘSEM (500 G) 39 zł
Soczysty farsz z długo duszonego mięsa, delikatne ciasto i złociste masło z szałwią
— prostota, która zachwyca intensywnością smaku.
ZIMNE PRZEKĄSKI RYBNE
TATAR ZE ŚLEDZIA Z PIKLOWANĄ CEBULKĄ, SKÓRKĄ CYTRYNOWĄ
I OLIWĄ PIETRUSZKOWĄ 18 zł / 100 g
Świeży, lekki i aromatyczny, z przyjemną kwasowością.
ŚLEDŹ W KREMOWYM JOGURCIE Z KOPERKIEM I CYTRYNĄ 18 zł / 100 g
Delikatny i orzeźwiający.
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ, ŚLIWKĄ I NUTĄ KORZENNĄ 18 zł / 100 g
Głęboki, świąteczny smak z lekko słodkim akcentem.
KARP W GALARECIE 33 zł / 200 g
Miękki filet karpia duszony w gęstym sosie z ciemnego piwa,
karmelizowanej cebuli i suszonych śliwek.
ZIMNE MIĘSA PIECZONE
PIECZONY ROSTBEF Z SOSEM CHRZANOWYM 59 zł / 500g
PIECZONY SCHAB W CAŁOŚCI MARYNOWANY W ZIOŁACH 51 zł / 500g
KARKÓWKA PIECZONA W CAŁOŚCI W ZIOŁACH Z CZOSNKIEM 46 zł / 500g
PASZTET PIECZONY Z PIKAMI 36 zł / 500g
DANIA GŁÓWNE MIĘSNE
KACZKA Z JABŁKAMI I ŻURAWINĄ 69 zł / PORCJA 300 g
Soczysta, pieczona kaczka pachnąca rozmarynem, w towarzystwie
karmelizowanych jabłek i lekko kwaskowej żurawiny.
ROLADA Z INDYKA ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 59 zł / PORCJA 300 g
Lekkie mięso indyka w efektownej formie — kolorowy farsz ze szpinakiem
i pomidorami nadaje jej wyjątkowego charakteru.
POLĘDWICZKI W SOSIE GRZYBOWYM Z TRUFLĄ 65 zł / PORCJA 250 g
Delikatne mięso w kremowym sosie pełnym aromatu lasu i subtelnej nuty trufli.
PIECZEŃ WOŁOWA NA CZERWONYM WINIE 72 zł / PORCJA 300 g
Soczysta, powoli pieczona wołowina z rozmarynem i winem
— klasyka o intensywnym, świątecznym aromacie.
UDKA Z KURCZAKA CONFIT 44 zł / PORCJA 300 g
Mięso tak miękkie, że samo odchodzi od kości,
z subtelnym cytrusowo-korzennym aromatem.
DANIA GŁÓWNE RYBNE
KARP W AKSAMITNYM SOSIE ŚMIETANOWO GRZYBOWYM KOPERKIRM 39 zł / 200g
Porcje z karpia zapieczone w aksamitnym sosie śmietanowo grzybowym
z dodatkiem koperku
ŁOSOŚ PIECZONY W GLAZURZE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ 49 zł / 200 g
Delikatne mięso łososia w aromatycznej glazurze z miodu i musztardy,
doprawione korzennymi przyprawami.
SANDACZ PIECZONY W SOSIE Z BIAŁEGO WINA
I PORÓW ZE SKÓRKĄ CYTRYNOWĄ 69,00 / 200 g
Pieczony filet z sandacza w sosie z białego wina z porem i skórką cytrynową
DANIA WEGETARIAŃSKIE I DODATKI
BIGOS WIGILIJNY 29 zł / 500 g
Powoli duszony, pełen grzybów, suszonych śliwek i aromatycznych przypraw.
Z każdym dniem nabiera głębi — tak jak nakazuje świąteczna tradycja.
BURACZKI PIECZONE Z MIODEM I TYMIANKIEM 18 zł / 500 g
Soczyste, karmelowe buraczki z delikatnym ziołowym aromatem
— pięknie prezentują się na stole i doskonale podkreślają smak mięs i pierogów.
SAŁATKA JARZYNOWA 42 zł / 1 kg
Prawdziwa, klasyczna — taka, jaką pamięta się z dzieciństwa.
Kremowa, świeża, z chrupiącymi warzywami i domowym majonezem.
DODATKI DO MIĘS
KLUSKI ŚLĄSKIE 35 zł / 1 kg
Miękkie, puszyste i idealnie sprężyste — stworzone do zbierania sosów
i świątecznych aromatów.
KAPUSTA ZASMAŻANA 25 zł / 500 g
Powoli duszona z cebulką i przyprawami — klasyczny, głęboki smak,
bez którego trudno wyobrazić sobie świąteczny obiad.
DESERY
MAKOWIEC Z KREMEM POMARAŃCZOWYM 39 zł / 500 g
Wilgotny, pachnący makowiec przełamany kremem o świeżym,
cytrusowym aromacie — połączenie tradycji i elegancji.
SERNIK PIERNIKOWY 49 zł / 500 g
Aromatyczny piernik i aksamitny sernik połączone w idealną,
pachnącą przyprawami kompozycję.
KOMPOT Z SUSZU 30 zł / litr
Rubinowy napój pełen suszonych owoców, korzennych przypraw i świątecznego ciepła.
TRADYCJA Z TWISTEM
ŚLEDŹ Z KIMCHI I PRAŻONYM SEZAMEM 16 zł / 100 g
Wyraziste połączenie tłustości śledzia i kwasowości kimchi
— pikantne, świeże i apetyczne.
ŁOSOŚ GRAVLAX W MARYNACIE MISO I CYTRUSACH 220 zł / 1 Kg
Elegancka, nowoczesna wersja klasyka — marynowany łosoś o wyrafinowanym aromacie.
PIEROGI Z KAPUSTĄ KIMCHI I TOFU WĘDZONYM 35 zł / 500 g
Znane smaki w nieoczywistym, wyrazistym wydaniu
— idealne dla fanów wege kuchni z pazurem.
PIEROGI Z KACZKĄ I SOSEM HOISIN, POSYPANE PRAŻONYMI ORZESZKAMI 42 zł / 500 g
Azjatycko-świąteczna interpretacja pierogów, która zachwyca głębią smaku.
KACZKA Z SOSEM ŚLIWKOWO–SOJOWYM Z IMBIREM 69 zł / PORCJA 300 g
Polska śliwka spotyka dalekowschodnią słodycz i przyprawy
— efekt: eleganckie, aromatyczne danie główne.
ROLADA Z INDYKA Z WARZYWAMI STIR-FRY I SEZAMEM 59 zł / PORCJA 300 g
Lekka, kolorowa i nowoczesna alternatywa dla tradycyjnych mięs.
KAPUSTA Z GRZYBAMI I PASTĄ GOCHUJANG 27 zł / 500 g
Znana klasyka z delikatnym pikantnym akcentem
— idealna dla miłośników nieoczywistych połączeń.
BURACZKI Z LIMONKĄ I CZARNYM SEZAMEM 20 zł / 500 g
Odświeżająca wariacja na temat tradycyjnego dodatku
— lekki twist bez utraty polskiego charakteru.