top of page
Red and White Christmas Sale Instagram Post (1080 x 5080 px).jpg

WIGILIJNE SMAKI
COOK STORY

Święta to czas, kiedy stół łączy, a smaki przywołują wspomnienia. 
Dlatego nasi szefowie kuchni z Cook Story by Samsung przygotowali wyjątkowe dania wigilijne oparte na autorskich recepturach, które łączą tradycję z subtelnym, nowoczesnym akcentem. Każde danie powstało 
z myślą o najwyższej jakości, naturalnych składnikach i harmonii smaków, tworząc prawdziwie świąteczną atmosferę.

Oferta skierowana jest do osób, które chcą celebrować święta bez pośpiechu, ciesząc się wyjątkowym jedzeniem 
bez konieczności wielogodzinnych przygotowań. 
To idealne rozwiązanie dla tych, którzy cenią smak domowych potraw 
w mistrzowskim wydaniu.

Menu

CATERING

ŚWIĄTECZNY

Zamówienia przyjmujemy do 17 grudnia 2025 r. (włącznie).
Zamówienia prosimy składać na adres: biuro@cookstory.pl

Minimalna wartość zamówienia: 400 zł.
Prosimy o dokonanie przedpłaty w wysokości całej wartości zamówienia.

Odbiór zamówień: 23 grudnia 2025 r., od godz. 12:00 do 18:00

w Cook Story by Samsung - ul. Klimczaka 1, Royal Wilanów

ZUPY

 

BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE Z PIECZONYM JABŁKIEM I USZKAMI (5 SZT.)             15 zł /250 ml
Głęboki, rubinowy barszcz o naturalnie kwaskowym aromacie zakwasu, podbity słodyczą

pieczonego jabłka. Idealnie komponuje się z delikatnymi, ręcznie lepionymi uszkami

– klasyka wigilijnego stołu w eleganckim wydaniu.

KREM GRZYBOWY Z BIAŁYM WINEM I CHIPSEM Z PIETRUSZKI                                                       17 zł /250 ml
Aksamitny krem pełen leśnego aromatu, z subtelną nutą białego wina

i chrupiącym chipsem z pietruszki. Pachnie świętami i rozgrzewa już od pierwszej łyżki.

ZUPA RYBNA Z SANDACZEM I NUTĄ ROZMARYNU 

Aromatyczny wywar rybny z sandaczem, warzywami i nutą rozmarynu, doprawiony koperkiem i świeżo mielonym pieprzem. Doskonały początek świątecznego obiadu.                                                                       30 zł / 250 ml

​​

PIEROGI

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (OK. 10–12 SZT / 500 g)                                                                                    36 zł
Ręcznie lepione, cienkie ciasto skrywające aromatyczne, długo duszone grzyby i kapustę

— klasyczny smak świąt, który niezmiennie budzi wspomnienia Wigilii u babci.

PIEROGI Z MIĘSEM (500 G)                                                                                                                                                   39 zł
Soczysty farsz z długo duszonego mięsa, delikatne ciasto i złociste masło z szałwią

— prostota, która zachwyca intensywnością smaku.

ZIMNE PRZEKĄSKI RYBNE 

 

TATAR ZE ŚLEDZIA Z PIKLOWANĄ CEBULKĄ, SKÓRKĄ CYTRYNOWĄ

I OLIWĄ PIETRUSZKOWĄ                                                                                                                                       18 zł / 100 g
Świeży, lekki i aromatyczny, z przyjemną kwasowością.

ŚLEDŹ W KREMOWYM JOGURCIE Z KOPERKIEM I CYTRYNĄ                                                               18 zł / 100 g
Delikatny i orzeźwiający.

ŚLEDŹ PO KASZUBSKU Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ, ŚLIWKĄ I NUTĄ KORZENNĄ              18 zł / 100 g
Głęboki, świąteczny smak z lekko słodkim akcentem.

KARP W GALARECIE                                                                                                                                               33 zł / 200 g
Miękki filet karpia duszony w gęstym sosie z ciemnego piwa,

karmelizowanej cebuli i suszonych śliwek.

ZIMNE MIĘSA PIECZONE 

 

PIECZONY ROSTBEF Z SOSEM CHRZANOWYM                                                                                         59 zł / 500g 

PIECZONY SCHAB W CAŁOŚCI MARYNOWANY W ZIOŁACH                                                                 51 zł / 500g 

KARKÓWKA PIECZONA W CAŁOŚCI W ZIOŁACH Z CZOSNKIEM                                                       46 zł / 500g 

PASZTET PIECZONY Z PIKAMI                                                                                                                           36 zł / 500g

DANIA GŁÓWNE MIĘSNE

KACZKA Z JABŁKAMI I ŻURAWINĄ                                                                                               69 zł / PORCJA 300 g
Soczysta, pieczona kaczka pachnąca rozmarynem, w towarzystwie

karmelizowanych jabłek i lekko kwaskowej żurawiny.

ROLADA Z INDYKA ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI                                   59 zł / PORCJA 300 g
Lekkie mięso indyka w efektownej formie — kolorowy farsz ze szpinakiem

i pomidorami nadaje jej wyjątkowego charakteru.

POLĘDWICZKI W SOSIE GRZYBOWYM Z TRUFLĄ                                                                 65 zł / PORCJA 250 g
Delikatne mięso w kremowym sosie pełnym aromatu lasu i subtelnej nuty trufli.

PIECZEŃ WOŁOWA NA CZERWONYM WINIE                                                                           72 zł / PORCJA 300 g
Soczysta, powoli pieczona wołowina z rozmarynem i winem

— klasyka o intensywnym, świątecznym aromacie.

UDKA Z KURCZAKA CONFIT                                                                                                            44 zł / PORCJA 300 g
Mięso tak miękkie, że samo odchodzi od kości,

z subtelnym cytrusowo-korzennym aromatem.

 

DANIA GŁÓWNE RYBNE

KARP W AKSAMITNYM SOSIE  ŚMIETANOWO GRZYBOWYM KOPERKIRM                                    39 zł / 200g 

Porcje z karpia zapieczone w aksamitnym sosie śmietanowo grzybowym

z dodatkiem koperku 

ŁOSOŚ PIECZONY W GLAZURZE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ                                                        49 zł / 200 g
Delikatne mięso łososia w aromatycznej glazurze z miodu i musztardy,

doprawione korzennymi przyprawami.

SANDACZ PIECZONY W SOSIE Z BIAŁEGO WINA

I PORÓW ZE SKÓRKĄ CYTRYNOWĄ                                                                                                              69,00 / 200 g

Pieczony filet z sandacza w sosie z białego wina z porem i skórką cytrynową

DANIA WEGETARIAŃSKIE I DODATKI

BIGOS WIGILIJNY                                                                                                                                                     29 zł / 500 g
Powoli duszony, pełen grzybów, suszonych śliwek i aromatycznych przypraw.

Z każdym dniem nabiera głębi — tak jak nakazuje świąteczna tradycja.

BURACZKI PIECZONE Z MIODEM I TYMIANKIEM                                                                                        18 zł / 500 g
Soczyste, karmelowe buraczki z delikatnym ziołowym aromatem

— pięknie prezentują się na stole i doskonale podkreślają smak mięs i pierogów.

SAŁATKA JARZYNOWA                                                                                                                                             42 zł / 1 kg
Prawdziwa, klasyczna — taka, jaką pamięta się z dzieciństwa.

Kremowa, świeża, z chrupiącymi warzywami i domowym majonezem.

DODATKI DO MIĘS

KLUSKI ŚLĄSKIE                                                                                                                                                          35 zł / 1 kg
Miękkie, puszyste i idealnie sprężyste — stworzone do zbierania sosów

i świątecznych aromatów.

KAPUSTA ZASMAŻANA                                                                                                                                          25 zł / 500 g
Powoli duszona z cebulką i przyprawami — klasyczny, głęboki smak,

bez którego trudno wyobrazić sobie świąteczny obiad.

DESERY

MAKOWIEC Z KREMEM POMARAŃCZOWYM                                                                                                39 zł / 500 g
Wilgotny, pachnący makowiec przełamany kremem o świeżym,

cytrusowym aromacie — połączenie tradycji i elegancji.

SERNIK PIERNIKOWY                                                                                                                                             49 zł / 500 g
Aromatyczny piernik i aksamitny sernik połączone w idealną,

pachnącą przyprawami kompozycję.

KOMPOT Z SUSZU                                                                                                                                                          30 zł / litr
Rubinowy napój pełen suszonych owoców, korzennych przypraw i świątecznego ciepła.

 

TRADYCJA Z TWISTEM

ŚLEDŹ Z KIMCHI I PRAŻONYM SEZAMEM                                                                                                       16 zł / 100 g
Wyraziste połączenie tłustości śledzia i kwasowości kimchi

— pikantne, świeże i apetyczne.

ŁOSOŚ GRAVLAX W MARYNACIE MISO I CYTRUSACH                                                                            220 zł / 1 Kg
Elegancka, nowoczesna wersja klasyka — marynowany łosoś o wyrafinowanym aromacie.

PIEROGI Z KAPUSTĄ KIMCHI I TOFU WĘDZONYM                                                                                     35 zł / 500 g
Znane smaki w nieoczywistym, wyrazistym wydaniu

— idealne dla fanów wege kuchni z pazurem.

PIEROGI Z KACZKĄ I SOSEM HOISIN, POSYPANE PRAŻONYMI ORZESZKAMI                            42 zł / 500 g
Azjatycko-świąteczna interpretacja pierogów, która zachwyca głębią smaku.

KACZKA Z SOSEM ŚLIWKOWO–SOJOWYM Z IMBIREM                                                       69 zł / PORCJA 300 g
Polska śliwka spotyka dalekowschodnią słodycz i przyprawy

— efekt: eleganckie, aromatyczne danie główne.

ROLADA Z INDYKA Z WARZYWAMI STIR-FRY I SEZAMEM                                                 59 zł / PORCJA 300 g
Lekka, kolorowa i nowoczesna alternatywa dla tradycyjnych mięs.

KAPUSTA Z GRZYBAMI I PASTĄ GOCHUJANG                                                                                            27 zł / 500 g
Znana klasyka z delikatnym pikantnym akcentem

— idealna dla miłośników nieoczywistych połączeń.

BURACZKI Z LIMONKĄ I CZARNYM SEZAMEM                                                                                           20 zł / 500 g
Odświeżająca wariacja na temat tradycyjnego dodatku

— lekki twist bez utraty polskiego charakteru.

bottom of page